Skip to main content
Eefje2-3-gescand-en-kleurgecorrigeerd-kopie

Eefje Brugman

6 september 1968 - 6 oktober 2017
Onze lieve, mooie, creatieve en ondernemende Eefje was in 2010 de eerste in Nederland die begon met het thuisbezorgen van eerlijke en mooie producten om lekker mee te koken. Nu, tien jaar later, is Eefjes Krat er nog steeds en still going strong. En zo blijft het. Met elkaar zetten wij alles op alles om wat zij als ware pionier begonnen is, voort te zetten. Haar culinaire en creatieve invloed zal altijd bij ons op kantoor en in de proefkeuken aanwezig zijn. Wij missen haar verschrikkelijk als collega, maar ook en vooral als mens.

Team de krat Pieter bijgesneden

Met aandacht

De recepten in onze maaltijdboxen worden met aandacht samengesteld door professionals met liefde voor mooie lokale producten, duurzaamheid en lekker eten. We streven elke week naar maaltijden die barsten van de smaak. De ene keer houden we de bereiding simpel om de pure smaak van perfect geoogste groenten vol tot zijn recht te laten komen, de andere keer is de bereidingswijze juist spannend door originele combinaties of gebruik van verschillende kruiden en specerijen. Je staat soms iets langer in de keuken, maar dat wordt ruimschoots beloond met gezonde, voedzame en gevarieerde maaltijden.

Bekijk onze Kratten

Kantoorteam

IMG_9303-kopieren-min

Bibia Molenaar

Klantenservice, administratie, office management
Kookt thuis uit de Gemakskrat

IMG_9386-kopieren-min

Eline Snoeijer

Marketing en inhoud/inkoop
Kookt thuis uit de Gemaks- en de Vega Gemakskrat

Nina website

Nina Recourt

Klantenservice en inhoud/inkoop
Kookt thuis uit de Gemakskrat

Furkan Voedselbox

Furkan Goktas

Stagiair Voeding & Diëtetiek
Kookt thuis uit de Vega Gemakskrat

Kookteam

Eva4

Eva Posthuma de Boer

Receptontwikkeling en proefkoken
Kookt thuis uit de Weekendkrat Extra

IMG_1704-kopieren-min

Hedwig Zeinstra

Vegetarische receptontwikkeling
Kookt thuis uit de Vega Gemakskrat

Logistieke team

IMG_2171-kopieren-min

Leo Cuperus

Hoofd AGF

IMG_2190-kopieren-min

Wendy Cuperus

Hoofd fulfillment

IMG_2246-kopieren-min

Barbara Cuperus

Fulfillment

IMG_2144-kopieren-min

Menno Cuperus

Fulfillment

Duurzaamheidsbeleid

Bij de Krat koken we altijd met de seizoenen mee. Zo hoeven er geen groenten onnodig de wereld over te vliegen. Dat is duurzaam en bovendien het lekkerst, wat gisteren is geoogst ligt morgen op jouw bord. Al onze groenten, vlees, zuivel en eieren komen uit Nederland, van bedrijven die werken met respect voor mens, dier en milieu. We betalen onze telers, boeren en producenten een eerlijke prijs. Producten die niet in Nederland groeien of gemaakt worden (bijv. rijst of gedroogde pasta) zijn fairtrade en/of bio.


De Krat is sinds 1 december 2015 officieel B Corp gecertificeerd. Daarmee is de Krat onderdeel geworden van een internationale beweging van duurzame bedrijven die streven naar een betere wereld.

Bedrijfsvoering

Eerlijk; de Krat betaalt een eerlijke prijs aan de boeren, en doet zoveel mogelijk rechtstreeks zaken met de producent, boer of leverancier.

No waste; de Krat houdt geen voorraad en als er al wat overblijft dan gaat het naar de voedselbank of lokale winkels en restaurants.

Verpakking; de houten kratjes worden veelvuldig hergebruikt. Papieren tassen zijn van gerecycled papier.

Buitenbeentjes; de Krat koopt ook bijzondere of niet gangbare producten in, dus bijv. afwijkende maten of ‘misvormde’ groenten, zoals kromme komkommers.

Educatie; graag leren we onze klanten (nog meer) over duurzaamheid, gezond en gevarieerd koken met veel groenten, local for local en seizoensproducten. Op een leuke, niet belerende manier.

Lees hier meer over ons duurzaamheidsbeleid

Leveranciers

Partnerships

Download

De Krat zet zich in voor de de global goals van Oxfam Novib als bedrijfsambassadeur voor het netwerk Ondernemers voor Ondernemers.