Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Aardappel-bietensalade met Provençaalse kippendij

Kip

  • Totale tijd minuten
Crisp 2024 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 700 gram Nicola aardappels
  • 1 bosje radijs
  • 800 gram rode bieten
  • 10 gram peterselie
  • 10 gram bieslook
  • 2 stronkje roodlof
  • 400 gram Provençaalse kippendijvlees

In Huis

  • olie om te bakken
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 3 el witte wijnazijn
  • 2 el mosterd
  • 1 tl honing
  • 2 el mayonaise
  • 1 el water
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Boen de aardappels schoon en snij in blokjes van ca. 2 cm. Schoon de radijsjes en snij in kwarten. Meng samen in een mengkom met olie, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 minuten in de oven.
  3. Schil de bieten en snij in kleine blokjes van max(!) 1 cm. Verwarm olie in een afdekbare koekenpan en bak de blokjes even aan. Voeg een scheutje water toe, dek af en laat op zacht vuur in ca. 20 minuten gaar smoren. Roer af en toe en zorg dat het niet aanbakt.
  4. Maak in een slakom een dressing van de olijfolie extra vierge, azijn, mosterd, honing, mayonaise, het water en peper en zout. Hak de peterselie en bieslook fijn. Verwijder het hart van de roodlof en snij in halve ringetjes. Meng door de dressing.
  5. Laat de aardappels, radijsjes en bieten afkoelen. Meng door de dressing.
  6. Bak de kip in wat olie in een koekenpan in 8-10 minuten gaar.
  7. Serveer de kip met de salade.