Skip to main content

Aardappel en knolselderij uit de oven met knoflookmayonaise en salade

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Aardappelen
  • 1 stuk(s) Knolselderij
  • 1 stuk(s) Groene paprika
  • 150 g Krulandijvie
  • 400 g Peen
  • 1 stuk(s) Gele paprika
  • 1 stuk(s) Komkommer
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 100 ml Yoghurt
  • 2 el Kervel
  • 200 g Geitenkaas

In Huis

  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • 100 ml Mayonaise
  • 1 teen Knoflook
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappel en knolselderij en snij in stukken. Snij de groene paprika in stukken. Doe alles in een schaal en besprenkel met de olijfolie. Hussel goed door elkaar en leg op een ovenplaat. Bestrooi met zout. Bak in het midden van de oven in ca. 40 minuten bruin en gaar. Schep halverwege een keer om.
  2. 2. Snij de krulandijvie in reepjes en spoel goed af. Doe de krulandijvie in een schaal. Rasp de peen grof en doe bij de andijvie. Snij de gele paprika en komkommer in stukken en doe bij de andijvie. Snij de ui in dunne reepjes en voeg ook toe.
  3. 3. Meng een dressing van de yoghurt, mayonaise, kervel en wat peper en zout. Knijp de knoflook er boven uit en meng goed door. Verdun zo nodig met wat water. Meng vlak voor het serveren de helft door de salade. Serveer met de geroosterde groenten met de rest van de mayonaise. Brokkel de geitenkaas erover.
  4. <br>Tip: lekker met een vleesvervanger, een omelet of wat gehaktballetjes van het lamsgehakt.