Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Aardappel gnocchi met peterselieboter en spaghettipompoen met verse tomatensaus

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Header Vierkant Cmyk Groot

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuk(s) Spaghettipompoen
  • 1000 g Aardappelen
  • 2 stuk(s) Coeur de boeuf tomaten
  • 3 el Peterselie
  • 1 stuk(s) Ui

In Huis

  • 250 g Bloem
  • naar smaak Peper en zout
  • 1 el Olijfolie
  • 1 el Geperste knoflook
  • 100 g Groene olijven, pitloos
  • 2 takje(s) Basilicum
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 C. Snij de pompoen in de lengte doormidden en haal de zaden en de zaadstrengen eruit. Leg de pompoenhelften met de doorgesneden kant naar beneden in een flinke ovenschaal. Prik er wat gaatjes in zodat hij niet ontploft. Giet 1 cm warm water in de schaal. Zet 45 min in de oven, of totdat de pompoen zacht is als je er met een vork in prikt.
  2. Bestrooi met wat basilicum en hou warm.
  3. <br>Kook terwijl de pompoen in de oven staat de aardappels in de schil tot ze gaar zijn. Laat ze iets afkoelen maar pel ze als ze nog flink warm zijn. Stamp de aardappels tot zeer fijn. Voeg de bloem en wat zout toe. Kneed het geheel snel en vluchtig tot een glad deeg. Kneed niet te lang want dan krijg je taaie gnocchi.Bestuif het werkblad met bloem. Verdeel het deeg in 6 stukken en rol elk stuk met je handen tot een sliert van ca. 2 cm doorsnede. Snij de slierten in plakjes van 2-3 cm. Druk er zachtjes met een vork in zodat je ribbeltjes krijgt. Voor de saus: snij de tomaat in stukjes en hak de peterselie. Snipper en bak de ui zachtjes aan in olie. Voeg geperste knoflook toe en bak 30 seconden mee. Voeg de stukjes tomaat en de peterselie toe en laat 10 min sudderen. Schep de olijven er door. Hou warm. Haal de pompoen uit de oven en laat een beetje afkoelen. Schraap de binnenkant van de pompoen met een vork. Schep de spaghettipompoen door het ui-tomaatmengsel. <br>Maak nu de peterselie-botersaus. Smelt de boter in een pannetje en voeg de peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg en hou warm.Kook de gnocchi in ruim kokend water met zout. Haal de gnocchi met een schuimspaan uit het water zodra ze boven komen drijven. Laat goed uitlekken en leg op een voorverwarmde schaal. Overgiet met de hete botersaus en serveer met de spaghettipompoen.