Skip to main content

Aardappel-knolselderij puree met pulled koningsboleet en oesterzwam met geroosterde radicchio

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 750 gram knolselderij
  • 500 gram Frieslander aardappels
  • 250 gram oesterzwammen
  • 4 koningsboleten
  • 1 sjalot
  • 1 radicchio
  • 3 el peterselie

In Huis

  • olijfolie, om te bakken
  • 2 knoflooktenen
  • 2 el sojasaus
  • 2 el balsamicoazijn
  • mespunt chilivlokken
  • 1 el poedersuiker
  • citroensap, naar smaak
  • scheutje melk of boter
icon package

Recept stappen

  1. Schil de knolselderij en was de aardappels. Snij in stukken. Zet op in koud water met wat zout. Kook gaar in circa 15 minuten.
  2. Scheur de oesterzwammen in dunne reepjes uit elkaar. Snij de koningsboleten in smalle reepjes. Snipper de sjalot.
  3. Verhit olijfolie in een grote koekenpan of wok. Bak de paddenstoelen en sjalot al roerend drie minuten op hoog vuur.
  4. Hak de knoflook fijn. Voeg de knoflook, sojasaus, balsamico-azijn en een mespuntje chilivlokjes (naar smaak) bij de paddenstoelen. Plaats het deksel op de pan en laat 10-12 minuten stoven op een laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Zet de grill van de oven aan. Halveer de radicchio, maar laat het hart zitten zodat de bladeren aan de onderkant blijven zitten. Snij in smalle parten van 1 cm. Leg op een met pakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de poedersuiker. Druppel er wat citroensap en – iets royaler – olijfolie over. Zet 4 minuten onder de grill tot de radicchio net zacht wordt (let op dat het niet aanbrandt).
  6. Stamp de aardappels en knolselderij met een scheutje melk en/of boter tot puree. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Hak de peterselie fijn en meng door de paddenstoelen.
  8. Serveer de puree met de pulled koningsboleten en oesterzwammen en de parten radicchio.