Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Aardappel-koolsoep met chorizo

Varken

  • Totale tijd minuten
De Krat 20180830 Overzicht

Ingrediënten

In de box

  • 80 g Frieslander aardappelen
  • 200 g Savooiekool
  • 1 el Olijfolie
  • 1 stuk(s) Ui
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 2 liter Kippenbouillon
  • 200 g Chorizo
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Voeg de fijngesneden uien en knoflook toe en bak zachtjes 5 minuten tot de ui zacht begint te worden.
  2. Voeg de aardappelblokjes en bouillon toe. Breng aan de kook en kook 20 minuten zachtjes door tot de aardappelen gaar zijn.
  3. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de grofgesneden kool toe en laat nog ca. 5 minuten zachtjes koken tot de kool zacht is.
  4. Bak in de tussentijd de chorizo uit in een beetje olie tot hij mooi bruin is.Serveer met een scheutje olijfolie en de stukjes chorizo erover gestrooid.
  5. Verwarm de olie in de frituurpan voor op 180 °C. Borstel de schorseneren brandschoon. Nu kan de schil meegegeten worden en het zwarte randje zit er dramatisch mooi uit. Snijd de onder en boven de puntjes van de schorseneren en trek er met een dunschiller dunne slierten van.
  6. Frituur de schorseneren in porties in ca. 5 minuten lichtbruin en krokant. Schep ze met een schuimspaan voorzichtig uit de olie en laat ze op een dikke laag keukenpapier goed uitlekken.
  7. Leg ze dan op een serveerschaal en bestrooi de warme groentechips met zeezout.
  8. Tip: ook lekker met s chorsenerenchips, nodig: 500 gram schorseneren, 2 liter plantaardige olie om te frituren en  fijn zeezout.