Skip to main content

Aardappel-preischotel met rode paprika en waterkers

Vegetarisch

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Bildstar aardappel
  • 1 stuk(s) Uien
  • 250 g Prei
  • 1 stuk(s) Paprika
  • 100 g Geraspte kaas
  • 1 zakje(s) Waterkers

In Huis

  • naar smaak Olijfolie (extra vierge)
  • 1 el Italiaanse tuinkruiden
  • 3 stuk(s) Eieren
  • 200 ml Slagroom
  • naar smaak Zeezout
  • naar smaak Zwarte peper (vers gemalen)
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappelen en kook ze ca. 15 min in een pan met water. Laat een beetje afkoelen en snijd in plakjes. Leg in een invette ovenschaal.
  2. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  3. Snipper de ui.
  4. Snijd de prei in ringetjes en was goed om zand te verwijderen.
  5. Snijd de paprika in reepjes.
  6. Verhit wat olie in een koekenpan en bak ui, prei en paprika zachtjes aan gedurende 8 minuten tot de groenten een beetje zacht beginnen te worden.
  7. Voeg de Italiaanse tuinkruiden toe.
  8. Leg de groenten op de aardappelen in de ovenschaal.
  9. Meng in een beker de eieren met de slagroom en breng op smaak met peper en zout. Giet over de groenten.
  10. Strooi als laatste de geraspte kaas erover en bak 30-40 minuten in de oven totdat alles gaar is en de kaas mooi bruin is geworden.
  11. Haal uit de oven en laat een beetje afkoelen.
  12. Dat komt de smaak ten goede. Strooi er wat waterkers over en serveer.