Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Aardappel-preisoep met koolrabi

Vegetarisch, Lunch, Bijgerecht

  • Totale tijd minuten
Crisp 2024 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks ui
  • 2 stuks prei
  • 1 stuks koolrabi
  • 200 gram Doré aardappels kruimig
  • 2 stuks ciabatta

In Huis

  • boter om te bakken
  • 2 teentje knoflook
  • 1000 ml kokend water
  • 2 blokje groentebouillon
  • olie om te bakken
  • optioneel citroensap (uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Zet een waterkoker aan.
  2. Snipper de ui. Verwarm een klont boter in een soeppan en fruit de ui op halfhoog vuur zachtjes tot glazig. Verwijder het donkergroen van de prei, halveer in de lengte en spoel het zand ertussen uit. Snij in ringen. Schil de koolrabi grondig (met name de onderkant, die is taai), snij in blokjes. Voeg de prei en koolrabi bij de ui laat ca. 5 minuten smoren. Niet bruin laten worden.
  3. Hak de knoflook fijn en voeg bij de ui.
  4. Schil de aardappels en snij ze in blokjes van ca. 1 cm. Voeg bij de prei en koolrabi. Voeg het water toe en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Roer door en laat ca. 10 minuten zachtjes koken.
  5. Verwarm de grillstand van de oven als je geen broodrooster hebt.
  6. Snij de ciabatta. Rooster de sneetjes in de broodrooster of onder de grill in de oven.
  7. Pureer de soep met een staafmixer. Vind je de soep te dik? Voeg dan nog wat water toe. Breng op smaak met peper en zout, en eventueel een kneep citroensap.
  8. Verdeel de soep over vier komen. Serveer met de sneetjes ciabatta.