Aardappel-preisoep met zalm

Vis

  • Totale tijd minuten
Aardappel-preisoep met zalm | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 4 stuks prei
  • 500 gram aardappels
  • 2 stuks zalmfilet
  • 2 el bieslook
  • 8 sneetjes pain gris

In Huis

  • boter om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter kokend water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • olie om te bakken
  • optioneel citroensap (uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Zet een waterkoker aan. Haal de zalm uit de ijskast.
  2. Snipper de ui. Verwarm een klont boter in een soeppan en fruit de ui op halfhoog vuur zachtjes tot glazig. Verwijder het donkergroen van de prei, halveer in de lengte en spoel het zand ertussen uit. Snij in ringen. Voeg de prei bij de ui laat de prei ca. 5 minuten smoren. Niet bruin laten worden.
  3. Hak de knoflook fijn en voeg bij de ui.
  4. Schil de aardappels en snij ze in blokjes van ca. 1 cm. Voeg bij de prei. Voeg een het water toe en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Roer door en laat ca. 10 minuten zachtjes koken.
  5. Verwarm de grillstand van de oven als je geen broodrooster hebt.
  6. Verhit intussen de olie in een koekenpan. Verwijder de huid van de zalm en bak even aan. Ca. drie minuten per kant. Verdeel de zalm in vlokken.
  7. Snij de bieslook fijn.
  8. Snij de pain gris. Rooster de sneetjes in de broodrooster of onder de grill in de oven.
  9. Pureer de soep met een staafmixer. Vind je de soep te dik? Voeg dan nog wat water toe. Breng op smaak met peper en zout, en eventueel een kneep citroensap (uit een flesje).
  10. Verdeel de soep over vier komen. Verdeel de vlokken zalm over de soep en garneer met de bieslook. Serveer met de sneetjes pain gris.
  11. 1: Dit is een maaltijdsoep. Zijn jullie grote eters? Verhoog dan de aardappelen tot 700 gram (bij 4p). 2: Wil je nog meer groenten? Zo zagen wij het ooit op televisie: kook een halve bloemkool in roosjes (bij 4p), in ca. 4 min. beetgaar. Maak een klassieke vinaigrette, verdeel die over de roosjes en voeg toe aan de soep.