Skip to main content

Aardappel-spinaziesalade met gehaktballetjes en kappertjesjus

Varken

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram Frieslander aardappelen
  • 1 stuks venkel
  • 300 gram cherrytomaatjes
  • 200 gram spinazie
  • 400 gram varkensgehakt

In Huis

  • 1.5 el baharatkruiden
  • 0.25 el kurkuma
  • 1 stuks sinaasappel
  • 3 el koriander
  • 1 teentje knoflook
  • om te bakken boter
  • naar smaak chilivlokken
  • naar smaak olijfolie extra vierge
  • 2 el kappertjes
icon package

Recept stappen

  1. Meng het gehakt met baharatkruiden en kurkuma
  2. Schil de aardappels en snij in blokjes van ca. 2 cm. Kook, vanaf dat het water kookt, in 4-5 minuten beetgaar. Giet af en zet weg.
  3. Zet een pan met een laagje water met zout op voor de venkel.
  4. Verwijder het hart en loof van de venkel en snij in plakken. Blancheer de venkel 3 min (zie tip). Spoel kort koud af en laat uitlekken.
  5. Snij de tomaatjes in vieren. Doe in een grote slabak.
  6. Rasp de sinaasappelschil en pers het sap (let op, 2 el bij 4p) uit. Hak de koriander fijn en pers de knoflook. Doe de aardappels, spinazie en venkel voorzichtig bij de tomaatjes en maak aan met de sinaasappelrasp en -sap, geperste knoflook, koriander, chilivlokjes en een flinke scheut olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Bak de balletjes rondom aan in wat olie in een wok- of hapjespan. Snij de sinaasappel in plakjes er leg erbij. Dek af en laat 8-10 minuten pruttelen. Bak de kappertjes even kort mee.
  8. Serveer de aardappelsalade met de gehaktballetjes en de kappertjesjus.
  9. Je kunt de spinazie ook (gedeeltelijk) het laatste minuutje mee blancheren met de venkel i.p.v. rauw door de salade.