Skip to main content

Aardappel-spinaziesoep met champignons, tofu, ciabatta en roodlof-peersalade

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram champignons
  • 500 gram Agria aardappelen
  • 2 ciabatta's
  • 200 gram tofu
  • 1 ui
  • 250 gram spinazie
  • 3 roodlofjes
  • 2 el dille (fijngehakt)

In Huis

  • Olie om te bakken
  • 4 el witte wijn
  • 1 liter kokend water
  • 2 blokje(s) groentebouillon
  • 1 el witte wijnazijn
  • 3 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 el creme fraiche
  • 1 peer
  • 1 tl paprikapoeder
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan. Snij de champignons in zessen.
  2. Verwarm wat olie in een soeppan en bak daarin op matig vuur de champignons ca. 5 minuten. Roer regelmatig. Schil intussen de aardappels en snij in stukjes.
  3. Voeg de witte wijn (optioneel) toe en roer even om. Voeg de aardappel toe samen met het kokende water en de bouillonblokjes. Laat ca. 15 minuten zachtjes koken totdat de aardappels gaar zijn.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden voor de ciabatta.
  5. Snij de tofu in kleine blokjes. Snipper de ui. Roerbak de ui en tofu goudbruin op laag vuur in wat olie. Doe de ciabatta in de oven, bak 10 minuten af.
  6. Maak intussen de salade. Was de spinazie met behulp van een slacentrifuge. Snij de roodlof in de lengte doormidden en dan in halve ringen. Schil de peer en snij in blokjes. Meng de witte wijn azijn, peper, zout, olijfolie extra vierge en de eetlepel creme fraiche. Meng de dressing met de roodlof, de peer en 1/3(!) van de spinazie (de rest gaat door de soep).
  7. Neem twee soeplepels uit de soep en pureer met een staafmixer. Doe terug samen met de rest van de creme fraiche en het paprikapoeder. Warm goed door en voeg dan de andere 2/3 van de spinazie toe. Laat slinken en maak op smaak met peper en zout en garneer met de fijngehakte dille.
  8. Serveer met het brood en de salade en laat iedereen zelf ui en tofu naar smaak in de soep scheppen.