Aardappel-uientaart met geitenroomkaas
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 g Aardappelen
- 800 g Uien
- 1 bakje(s) Geitenroomkaas
- 2 el Olijfolie
- 3 stuk(s) Eieren
- 3 dl Halfvolle melk
- 1 dl Zure room
- naar smaak Nootmuskaat
- naar smaak Peper en zout
- naar smaak Shisoblaadjes
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200° C.
- Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen.
- Fruit de uien in de olie met wat peper en zout in 20 minuten gaar en glazig.
- Maak van de gare aardappelen met 1 ei, hete melk, peper, een beetje zout en nootmuskaat een stevige puree. Schep de aardappelpuree in een ovenvaste schaal en bedek bodem en de wanden hiermee.
- Verdeel de uienringen er over. Klop 2 eieren los met de zure room en de geitenroomkaas en schep dit over de uien.
- Bak de taart in de hete oven in ± 20 minuten gaar en lichtbruin.
- Garneer met wat shisoblaadjes. Lekker met een frisse salade.