Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Aardappel-uientaart met geitenroomkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Winterposteleinquiche | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1000 g Aardappelen
  • 800 g Uien
  • 1 bakje(s) Geitenroomkaas
  • 2 el Olijfolie
  • 3 stuk(s) Eieren
  • 3 dl Halfvolle melk
  • 1 dl Zure room
  • naar smaak Nootmuskaat
  • naar smaak Peper en zout
  • naar smaak Shisoblaadjes
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200° C.
  2. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen.
  3. Fruit de uien in de olie met wat peper en zout in 20 minuten gaar en glazig.
  4. Maak van de gare aardappelen met 1 ei, hete melk, peper, een beetje zout en nootmuskaat een stevige puree. Schep de aardappelpuree in een ovenvaste schaal en bedek bodem en de wanden hiermee.
  5. Verdeel de uienringen er over. Klop 2 eieren los met de zure room en de geitenroomkaas en schep dit over de uien.
  6. Bak de taart in de hete oven in ± 20 minuten gaar en lichtbruin.
  7. Garneer met wat shisoblaadjes. Lekker met een frisse salade.