Aardappelbootjes met vulling van mais, bonen en raapsteel met Asian pulled seitan van BUMI

Vegan

  • Totale tijd 30 minuten
Appel met appelchips en ijs | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuks grote Frieslander aardappelen (zie tip)
  • 1 stuks ui
  • 1 bosje raapsteel
  • 2 pakjes Asian pulled seitan

In Huis

  • 2 el olijfolie om te bakken
  • 6 el mais (uit blik)
  • 1 blikje zwarte bonen
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 el koriander, fijngehakt
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de aardappelen en halveer. Zet de aardappelen op in een pan met een laagje gezouten water en kook in 15-20 min tot ze zacht zijn (let op: ze mogen niet uit elkaar vallen!).
  3. Snipper de ui. Verwarm olie in koekenpan en fruit de ui zachtjes. Laat de mais en zwarte bonen uitlekken. Voeg de maïs, zwarte bonen en het komijnpoeder toe en bak even mee.
  4. Haal de aardappelen uit het water en schep met een lepel de binnenkant eruit. Laat de wanden ongeveer 1 cm dik. Hak de binnenkant grof.
  5. Verwijder alleen de worteltjes van de raapsteel. Snij grof en was de raapsteel met behulp van een slacentrifuge. Hak de koriander fijn. Voeg binnenkant van de aardappel, de koriander en raapsteel toe aan de mais en bonen en meng door elkaar. Vul de aardappelbootjes met het groente-aardappelmengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 15 minuten in de oven.
  6. Bereid de Asian pulled seitan kort voordat de aardappelbootjes uit de oven kunnen. Verwarm olie in een koekenpan en bak in ca. 5 tot warm en knapperig.
  7. Haal de aardappelen uit de oven en serveer met de Asian pulled seitan.
  8. Of 2 kleintjes p.p. als er niet genoeg grote aardappelen in het zakje zitten.