Aardappelgratin met bunkerkaas en dille
Vegetarisch
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 600 gram aardappelen Nicola
- 100 gram bunkerkaas
- 15 gram dille
- 2 stuks ei
In Huis
- olie om te bakken
- 1 teentje knoflook
- 250 ml slagroom of kookroom
- snufje nootmuskaat
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes (m.b.v. een mandoline).
- Vet een ovenschaal in met wat olie en wrijf in met een gehalveerd teentje knoflook.
- Hak de dille fijn. Klop de eieren los met de room, nootmuskaat, peper, zout en dille.
- Rasp de kaas.
- Maak laagjes van de aardappel, bunkerkaas en het ei-roommengsel in de ovenschaal. Eindig met nog een beetje kaas bovenop. Bak 40 minuten in de oven.