Aardappelgratin met venkel, paddenstoelen, geitenkaas en salade van geroosterde biet met appel en roodlof

Vegetarisch

  • Waarvan Oventijd 60 minuten
  • Totale tijd 75 minuten
Aardappelgratin met venkel, paddenstoelen, geitenkaas en salade van geroosterde biet met appel en roodlof | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram bietjes
  • 1000 gram aardappelen
  • 1 stuks ui
  • 1 stuks venkel
  • 400 gram gemengde paddenstoelen
  • 400 gram geitenkaas
  • 2 stuks roodlof
  • 1 stuks appel
  • 1 el dille
  • 2 el yoghurt

In Huis

  • 500 ml water
  • 1 blokje groenten- of paddenstoelenbouillon
  • 1 el rode wijnazijn
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl mosterd
  • 1 teentje knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verpak de bieten in aluminium (verdeel grote bieten in tweeën), klein scheutje olie en zout en peper erbij. Laat ze in de oven in ca. een uur gaar roosteren.
  2. Zet 500 ml water op, verkruimel het bouillonblokje erboven.
  3. Schil de aardappelen en snij in plakjes van een euro dik. Zet even apart.
  4. Snipper de ui. Verwijder het hart en loof van de venkel en snij in reepjes. Hak de knoflook fijn. Fruit de ui in een beetje olie. Voeg als de ui glazig is de venkel en knoflook toe. Scheur en/of snij de paddenstoelen in stukken. Voeg bij de venkel en ui. Bak in ca. 3 minuten even aan op hoog vuur.
  5. Vet de ovenschaal in. Leg een laagje aardappels erin. Voeg een laagje venkelpaddenstoelen mengsel toe. Herhaal dit tot alles op is en eindig met een laagje aardappels. Giet de bouillon in de schaal, tot aan het laatste laagje.
  6. Verdeel de geitenkaas over de aardappels en zet de gratin in de oven. Na ong. 60 minuten is de gratin gaar. Check met een satéprikker. Pas op dat de bovenkant niet verbrandt, leg anders een folietje over de gratin.
  7. Haal ondertussen de bietjes uit de oven, Laat even afkoelen. Snij de bietjes in plakjes en doe in een schaal.
  8. Verwijder het klontje en hart van de roodlof en snij in repen. Voeg bij de biet. Schil de appel en snij in plakjes, zet even apart.
  9. Snipper de dille. Maak een vinaigrette van de rode wijnazijn. olijfolie extra vierge, mosterd en yoghurt. Breng op smaak met peper, zout en de dille. Meng de dressing door de biet en roodlof, meng als laatste de appel erdoor.
  10. Eet de gratin met de salade.