Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Aardappelkoekjes met mozzarella en een kruidenolie

Vegetarisch, Bijgerecht

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 800 gram Doré kruimige aardappels
  • 2 el muntblaadjes
  • 2 el peterselie
  • 2 el koriander
  • 2 el dille
  • 12 el olijfolie van Abma's
  • 1 stuks ei
  • 1 bol mozzarella

In Huis

  • 2 tl citroensap (uit een flesje)
  • naar smaak nootmuskaat
  • 50 gram bloem
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en snij in kleine blokjes. Kook in een laagje gezouten water in ca. 10 minuten gaar.
  2. Hak de muntblaadjes, peterselie, koriander en dille grof. Mix in het bakje van de staafmixer samen met de olijfolie van Abma en citroensap.
  3. Verwarm de oven voor op 225 graden.
  4. Giet de aardappels af en spoel goed af met koud water zodat ze wat afkoelen, laat goed uitlekken. Stamp fijn en maak op smaak met peper en zout en wat nootmuskaat. Roer met een pollepel de bloem en het ei er goed doorheen.
  5. Maak bolletjes van het aardappelmengsel en druk een beetje plat tot koekjes. Verwarm olie in een koekenpan en bak de koekjes kort rondom lichtbruin. Vet een ovenschaal in. Leg de aardappelkoekjes erin.
  6. Snij de mozzarella in kleine dunne plakjes en leg op elk aardappelkoekjes een stukje mozzarella. Bak ca. 10-15 minuten in de oven.
  7. Besprenkel de warme aardappelkoekjes met de kruidenolie en serveer.