Skip to main content

Aardappelkoekjes met vulling van gemengde paddenstoelen en gemengde sla

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 kilo Aardappelen
  • 2 bakje(s) Paddenstoelen
  • 1 bakje(s) Oesterzwammen
  • 1 stuk(s) Ui
  • 10 g Dille
  • 1 zakje(s) Gemengde sla
  • 100 g Walnoten

In Huis

  • 65 g Bloem
  • 2 blaadje(s) Laurier
  • 2 stuk(s) Knoflook
  • Olijfolie om te bakken
  • naar smaak Nootmuskaat
  • naar smaak Peper en zout
  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 el Balsamicoazijn
  • 1 tl Mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en snij in kleine blokjes. Kook ze in weinig water gaar met het laurierblad, in 10 minuten vanaf dat het water weer kookt.
  2. Snipper de ui en hak de paddenstoelen grof. Verhit in een grote wok of koekenpan de olie. Bak de ui eerst even aan en voeg de paddenstoelen en oesterzwammen toe. Bak op middelmatig vuur net zo lang totdat al het vocht is verdwenen. Schep af en toe om. Zet het vuur hoog als het vocht weg is en maak ze nog een beetje bruin. Hak de dille fijn en voeg bij de paddenstoelen samen met de gehakte knoflook. Schud een paar keer om en haal van het vuur. Maak op smaak met peper en zout.
  3. Giet de aardappels af en spoel goed af met koud water zodat ze wat afkoelen, laat goed uitlekken. Stamp fijn en maak op smaak met peper en zout en wat nootmuskaat. Roer met een pollepel de bloem er goed doorheen.
  4. Bestrooi je werkplank- of blad met wat bloem. Neem ongeveer 2 el van het aardappelmengsel en maak het tot een platte schijf. Schep daar een ruime el paddenstoelen op. Dek af met meer aardappeldeeg en maak er een dichte schijf van. Als het te plakkerig wordt voeg dan nog wat bloem toe. Je kan ca 2 schijven per persoon maken.Veeg de pan van de paddenstoelen schoon, verhit wat olie en bak de schijven aan beide zijden mooi bruin. Circa 5 minuten per kant.
  5. Maak intussen een vinaigrette van bijv. 3 el olie, 1 el balsamico, 1 tl mosterd, peper en zout en was de sla met behulp van een slacentrifuge. Kruimel de walnoten wat kleiner en strooi over de borden of met de dressing door de sla.
  6. Serveer de aardappelkoekjes met wat mosterd, de evt. overgebleven paddenstoelen en de sla.