Aardappelkroketjes

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Pittige gehakt tosti | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1000 gram aardappelen
  • 2 stuks ei

In Huis

  • 2 tl mosterd
  • 1 tl gemalen nootmuskaat
  • 100 gram bloem
  • 100 gram paneermeel
  • 1 liter zonnebloemolie om te frituren
  • naar smaak mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Schil en was de aardappels en kook gaar in 15-20 minuten.
  2. Giet de aardappels af als deze gaar zijn en laat ze op een laag pitje stomen, totdat er geen vocht meer achterblijft.
  3. Scheid het eiwit en de eidooier van elkaar in aparte bakjes.
  4. Stamp de aardappels als deze helemaal droog zijn. Roer de mosterd, nootmuskaat en eidooiers er doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Laat de puree afkoelen in de koelkast.
  6. Klop het eiwit wat je eerder apart hebt gezet los. Vul een ander schaaltje met bloem en een ander schaaltje met paneermeel.
  7. Maak rolletjes van 1,5 centimeter dik en 3 tot 4cm lang van de aardappelpuree.
  8. Rol de rolletjes door de bloem, haal door het eiwit en als laatste door de paneermeel. Zorg dat je geen aardappel meer ziet en het helemaal bedekt is met paneermeel.
  9. Laat de rolletjes weer even rusten in de koelkast, zodat het paneermeel niet loslaat en kan opstijven
  10. Verhit ondertussen een pan met olie (of gebruik een airfryer of frituurpan als je dit hebt) tot 180 graden.
  11. Frituur de aardappelkroketjes met niet te veel tegelijk ca. 4 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze vervolgens uitlekken op een keukenpapiertje en serveer met wat mayonaise.
  12. Lekker bij stoofvlees!