Aardappelpannenkoekjes

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten
985 Aardappelpannenkoekjes

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Aardappelen
  • 4 stuk(s) Lente-ui

In Huis

  • 1 stuk(s) Uien
  • 2 stuk(s) Eieren
  • 4 el Bloem
  • naar smaak Peper en zout
  • 4 el Zure room
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en rasp ze heel fijn, met de hand of de keukenmachine.
  2. Doe de aardappelrasp in een schone doek en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Het moet goed droog worden.
  3. Snipper de ui. Snij de lente-ui in ringetjes.
  4. Voeg de bloem, eieren en ui toe aan de aardappelrasp en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verhit een eetlepel plantaardige olie in een koekenpan en bak 3 kleine pannenkoekjes tegelijk. Gebruik voor elk pannenkoekje 1,5 eetlepel beslag. De pannenkoekjes moeten ongeveer 10 cm doorsnede hebben.
  6. Bak de pannenkoekjes om en om bruin in ca. 5 minuten.
  7. Hou de pannenkoekjes warm tussen twee borden.
  8. Serveer met een beetje zure room en lente-ui.