Skip to main content

Aardappelrosti en bieten-mieriksworteltzatziki

Vegetarisch

  • Totale tijd 90 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 bieten
  • 800 g Frieslander aardappelen
  • 2 ui

In Huis

  • 1 tl komijnzaad
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 2 el munt
  • 1 el mierikswortelsaus
  • 1 tl citroensap
  • 2 stuk(s) eieren
  • 30 g boter
  • 2 el olijfolie
icon package

Recept stappen

  1. Kook de bietjes met schil in water met wat zout gaar in ca. 50 minuten. Afhankelijk van de grote van de bietjes. Laat ze een beetje afkoelen en trek de schil er met je vingers af. Snij in kleine blokjes van een ½ cm. Wrijf de komijn fijn in een vijzel en voeg bij de biet. Voeg de rest van de ingredienten voor de tzatziki toe. Dek af en zet koel weg zodat de smaken in kunnen trekken.
  2. Schil de aardappelen en rasp samen met de uien grof boven een schaal. Voeg de eieren toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verhit de boter en de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak het aardappelmengsel met de deksel op de pan ca. 8 min. op middelhoog vuur.
  4. Schuif de rosti op een groot bord, leg er een tweede bord bovenop en keer om. Laat de rosti met de ongebakken kant naar beneden terug in de pan glijden en bak nog 6 min. zonder deksel. Snijd de rosti in punten. Serveer met de bietentzatziki.
  5. <br>Tip: combineert goed met de chipolata’s of een vleesvervanger bijv. gegrilde halumi.