Skip to main content

Aardappelrosti met gevulde paprika

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Aardappelen
  • 1 stuk(s) Ui
  • 2 stuk(s) Paprika

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 12 blaadje(s) Basilicum
  • 8 stuk(s) Ansjovis
  • besprenkelen Olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak Peper en zout
  • 6 stuk(s) Tomaten
  • 2 stuk(s) Eieren
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel de knoflook en snij in dunne plakjes.
  2. Zet de paprika's rechtop en verwijder het groen van de paprika en snij ze vanaf het topje door de helft, zodat je twee halve bootjes hebt.
  3. Leg de halve paprika's in een ovenschaal waarin ze precies passen. Dan blijven ze gemakkelijker recht staan.
  4. Snij de tomaten in kwarten en vul de paprika's er mee. Steek er de knoflook en basilicum tussen. Leg er de ansjovisfilets over. Bestrooi met peper en zout en schenk er een dun straaltje olijfolie over. Bak in het midden van de oven 30-40 minuten tot de paprika lekker zacht geworden is.
  5. Klop in een kom de eieren met peper en zout los. Schil de aardappelen en rasp ze grof. Pel de ui en rasp grof. Meng samen direct door het losgeklopte ei.
  6. Verhit de boter in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag. Schep het aardappelmengsel in de pan en druk het met de achterkant van een spatel goed aan. Bak de koek op een middelhoog vuur ca. 7 min.
  7. Laat de rösti uit de pan op een groot deksel glijden. Leg de koekenpan over de koek en keer ze samen. Bak de andere kant nog ca. 3 min. Laat de rösti op een bord glijden en snij hem in punten. Serveer met de gevulde paprika's.