Skip to main content

Aardappels met kaas uit de oven en een gevulde salade met ei

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 g Aardappelen vastkokend
  • 4 stuk(s) Eieren
  • 3 el Zure room
  • 2 el Bieslook
  • 1 el Tijm (geriste)
  • 100 g Kinderdijker kaas belegen
  • 2 stengel(s) Bleekselderij
  • 3 stronk(en) Roodlof
  • 1 krop(pen) Sla
  • 2 el Fijngehakte bladpeterselie
  • 1 bakje(s) Tuinkers
  • 2 el Kappertjes

In Huis

  • 4 el Olijfolie voor de dressing
  • 1 el Witte wijnazijn
  • naar smaak Suiker
  • 5 el Olijfolie
  • naar smaak Grof zeezout
  • naar smaak Peper uit de molen
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan.
  2. Was de aardappels, halveer grote exemplaren en zet ze net onder water met flink wat zout. Kook net aan gaar in ca. 15-20 min vanaf het moment dat het weer kookt. Verwarm de oven op 225 graden.
  3. Begin met de salade. Kook de eieren ca. 6-7 min (half hard). Maak de dressing door de zure room, olijfolie, bieslook, witte wijnazijn, zout, peper en een klein beetje suiker door elkaar te kloppen. Zet even weg.
  4. Druppel 1/3 van de olijfolie over een bakblik met bakpapier en leg daar de warme aardappels op. Plet ze met een pureestamper zodat ze openbarsten maar nog niet uit elkaar vallen.
  5. Verdeel er nu met een kwastje flink de rest van de olijfolie overheen. Bestrooi met grof zout en tijm. Laat ze ca. 20 min bakken in de oven tot mooi bruin.
  6. Rasp de kaas alvast en strooi die na ca. 15 min van de baktijd over de aardappels. Zet de aardappels nog voor de laatste 5 min in de oven.
  7. Ga veder met de sla. Pel de eieren en snij ze in kwarten.
  8. Snij de bleekselderij in stukjes, trek de roodlof uit elkaar en snij de Romaine sla in repen. Was met behulp van een slacentrifuge en hussel door elkaar in een slakom.
  9. Bestrooi met de fijngehakte peterselie en knip de tuinkers erover heen. Verdeel de uitgelekte kappertjes en de eieren erover. Bestrooi met wat zout en peper uit de molen.
  10. Maal ook nog wat peper over de geplette aardappelen. Serveer ze met de salade en zet de dressing erbij op tafel.
  11. <br>Let op: in andere gerechten deze week heb je ook nog bleekselderij, tijm, peterselie en sla nodig.