Skip to main content

Aardappelsalade en pompoen met yoghurtsaus en kruidenolie

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Pompoen
  • 600 g Aardappelen
  • 1 stuk(s) Sjalot
  • 20 g Peterselie

In Huis

  • 2 el Olie
  • 1 tl Kaneel
  • 30 g Koriander
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 200 ml Yoghurt
  • 1 el Chilisaus
  • 2 tl Dijonmosterd
  • 1 tl Grove mosterd
  • 1 el Witte wijnazijn
  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 C. Snijd de pompoen in de lengte doormidden en verwijder zaad en draden. Snijd in parten. Meng 2 eetlepels olie met de kaneelpoeder en wat peper en zout. Schenk over de pompoen en zorg dat deze helemaal bedekt wordt met de olie. Leg in een grote ovenschaal met de schil naar beneden. Bak ca. 40 minuten in het midden van de oven.
  2. Kook de aardappelen in de schil gaar in ca. 20 minuten. Giet af en houd warm. Maak de kruidenolie voor de pompoen. Doe 4 eetlepel (bij 4p) olie samen met de koriander in een kleine foodprocessor. Pers er 1/2 van de knoflook boven uit en draai tot een fijne kruidenolie. Voeg zo nodig olie toe.
  3. Maak de yoghurtsaus. Doe de yoghurt in een schaaltje en pers 1/2 van de knoflook er boven uit. Roer er de chilisaus door zodat je een swirl krijgt. Maak de dressing voor de aardappelsalade. Snipper het sjalotje en meng met de twee soorten mosterd, azijn, olie. Knip de peterselie fijn en roer door de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Pel de aardappels en snijd in grove stukken. Schep er voorzichtig de dressing door. Haal de pompoen uit de oven en besprenkel eerst met yoghurtsaus en dan met de kruidenolie.
  5. Serveer met de aardappelsalade.
  6. <br>Tip: je kunt de aardappelsalade verrijken met stukken ei of kwarteleitjes en geblancheerde erwtjes