Aardappelsalade met boerenkool, radijs en peterseliedressing

Vegetarisch, Bijgerecht

  • Totale tijd minuten
Aardappelsalade met radijs en peterseliedressing | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 500 gram Beemster Valery aardappels
  • 150 gram boerenkoolblad
  • 1 bosje radijsjes

In Huis

  • 4 takjes peterselie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 5 el olijfolie
  • 1 teentjes knoflook
  • 1 el zoute kappertjes
  • 1 tl kristalsuiker
  • 50 g mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappelen en snij in stukken.
  2. Kook de aardappels in ca. 15 minuten gaar in gezouten water en laat daarna afkoelen.
  3. Rits het boerenkoolblad van de stelen. Snij in fijne reepjes. Kook in een laagje gezouten water in ca. 6 minuten gaar en zacht.
  4. Hak de peterselie fijn.
  5. Maak de dressing. Meng de azijn, olie, peterselie, geperste knoflook, kappertjes, suiker, peper en zout met de staafmixer tot een dressing. Roer de mayonaise erdoor.
  6. Snij de radijs in dunne plakjes.
  7. Meng de aardappelen met de radijs en boerenkool en schep er voorzichtig de dressing door. Bestrooi met wat extra peterselie.
  8. Wijnsuggestie: Picpoul de Pinet - Domaine des Lauriers (Languedoc, Frankrijk) of Barbera Ranuccio - Castelli del Duca (Emilia Romagna, Italie)