Skip to main content

Aardappelsalade met ei en kappertjes

Vegetarisch

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Opperdoezer aardappels
  • 4 stuk(s) eieren

In Huis

  • 4 el mayonaise
  • 2 el mosterd
  • 1 el rode wijnazijn
  • naar smaak peper en zout
  • 4 portie(s) fijngehakte peterselie
  • naar smaak paprikapoeder
icon package

Recept stappen

  1. Kook de aardappels gaar in water met wat zout.
  2. Breng voldoende water aan de kook en kook de eieren in ca. 8 minuten hard. Laat schrikken onder koud water. Pel en snij in kwarten.
  3. Meng de mayonaise met de mosterd, de rode wijnazijn, wat zout en peper, peterselie en de kappertjes.
  4. Giet de aardappels af en snij ze in hapklare stukken. Meng terwijl de aardappels nog warm zijn de mayonaise doorheen. Breng op smaak met peper en zout. Laat de salade licht afkoelen en doortrekken. Verdeel er de eieren over. Bestrooi met paprikapoeder en wat peterselie en serveer.
  5. <br>Tip voor de niet-vegas: Serveer met ansjovis of pekelvlees!