Skip to main content

Aardappelsalade met kapucijners en meiraap met gevulde omelet

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Aardappelen vastkokend
  • 600 g Kapucijners
  • 200 g Meiraap
  • 4 el Wilde venkel
  • 3 el Yoghurt
  • 1 stuk(s) Lente-ui
  • 2 stuk(s) Coeur de boeuf tomaten
  • 1 handje(s) Spinazie
  • 6 stuk(s) Eieren
  • 1 krop(pen) Botersla
  • naar smaak Dille (fijngehakt)

In Huis

  • 5 el Olijfolie
  • 1 el Mosterd
  • 2 el Azijn
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • naar smaak Suiker
  • 1 scheutje(s) Melk
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt 2 x spinazie en aardappels nodig deze week.
  2. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schrob de nieuwe aardappels schoon, zet ze net onder water en kook gaar in ca. 20-25 minuten. Halveer zo nodig de grotere exemplaren. Zet een pannetje water (zonder zout) op voor de kapucijners en de meiraap straks.
  3. 2. Dop de kapucijners (schakel hulptroepen in!) en blancheer in 6-8 minuten vanaf het moment dat het water kookt. Haal straks met een schuimspaan eruit zodat de meiraap in hetzelfde water kan.
  4. 3. Schil de meiraap en snij in kleine blokjes. Blancheer de meiraap na de kapucijners beetgaar in 5 minuten en voeg wat zout toe. Giet af en doe met de kapucijners in een kom. Snij de fijne groene blaadjes van de wilde venkel fijn en roer door de kapucijners en meiraapblokjes.
  5. 4. Maak een dressing van olijfolie, yoghurt, mosterd, azijn, een beetje suiker, peper, zout en fijngesnipperde lente ui. Voeg 1 el water toe zodat het straks goed mengt.
  6. 5. Snij de tomaten in kleine stukjes. Was de spinazie en hak grof. Hak de knoflook fijn. Meng de eieren met een scheutje melk en wat peper en zout goed door elkaar.
  7. 6. Bak de stukjes tomaat in een koekenpan en voeg na 30 sec de knoflook toe. Doe meteen de spinazie erbij en laat iets slinken. Doe dan het eimengsel erbij en laat met deksel op de pan gaar worden. Laat af en toe met een spatel wat eimengsel langs de randen onder de omelet lopen, dan gaart het gelijkmatig.
  8. 7. Giet intussen de aardappels af, laat iets afkoelen en snij in blokjes. Meng voorzichtig met de groenten en de dressing. Drapeer de bladeren sla op een mooie schaal en leg daar de aardappelsalade op. Garneer met dille en serveer met de omelet.