Skip to main content

Aardappelsalade met kapucijners, meiraap, wilde venkel en zalm

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Aardappelen vastkokend
  • 600 g Kapucijners
  • 200 g Meiraap
  • 4 el Wilde venkel
  • 3 el Yoghurt
  • 1 stuk(s) Lente-ui
  • 1 krop(pen) Groene batavia sla
  • 400 g Zalm
  • naar smaak Dille

In Huis

  • 5 el Olijfolie
  • 1 el Mosterd
  • 2 el Azijn
  • naar smaak Suiker
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Schrob de nieuwe aardappels schoon, zet ze net onder water en kook gaar in ca. 20-25 minuten. Halveer zo nodig de grotere exemplaren. Zet een pannetje water (zonder zout!) op voor de kapucijners en de meiraap straks.
  2. 2. Dop de kapucijners (schakel hulptroepen in!) en blancheer in ca. 6-8 minuten vanaf het moment dat het water kookt. Haal ze met een schuimspaan eruit (zodat de meiraap in hetzelfde water kan), spoel af met koud water en doe in een kom.
  3. 3. Schil de meiraap en snij in kleine blokjes. Kook de meiraap na de kapucijners beetgaar in ca. 5 minuten. Giet af en doe bij de kapucijners in de kom. Snij de wilde venkel fijn en voeg bij de meiraap en kapucijners.
  4. 4. Maak een dressing van olijfolie, yoghurt, mosterd, azijn, beetje suiker, peper, zout en fijngesnipperde lente ui. Voeg 1 el water toe zodat het straks goed mengt.
  5. 5. Spoel de aardappels koud af en snij in blokjes. Meng voorzichtig met de groenten en de dressing. Drapeer de bladeren sla op een mooie schaal en leg daar de aardappelsalade op.
  6. 6. Bak de zalmstukjes in wat olie in korte tijd net gaar. Verdeel over de aardappelsalade, bestrooi met zout en rijkelijk peper uit de molen en knip de dille fijn boven de zalm. Serveer direct.
  7. <br>Let op: je hebt elders deze week ook aardappelen nodig!