Aardappelsalade met overjarige kaas-spinazieballetjes

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten
Aardappelsalade met overjarige kaas spinazie balletjes | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram Frieslander aardappelen
  • 400 gram spinazie
  • 80 gram overjarige kaas
  • 2 stuks eieren
  • 100 gram paneermeel
  • 1 stuks banaansjalot
  • 200 gram peultjes
  • 3 el peterselie
  • 1 stuks venkel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 250 gram gekleurde cherrytomaatjes
  • 2 el kappertjes

In Huis

  • snufje nootmuskaat
  • 2 tl mosterd
  • 2 teen knoflook (geperst)
  • 5 tl zeezout
  • 3 el wijnazijn (wit of rood)
  • olie om te bakken
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 2 el balsamicoazijn
icon package

Recept stappen

  1. Breng een pan water aan de kook. Schil de aardappels, snij in hapklare stukjes en kook in ca. 8 minuten gaar in kokend water (dus niet opzetten in koud water!). Giet af en laat schrikken in koud water.
  2. Blancheer de spinazie kort in en laagje kokend water (1 à 2 min) en giet af. Laat onder koud stromend water afkoelen. Knijp het overtollige vocht eruit en snij fijn.
  3. Rasp de kaas.
  4. Neem een ruime mengkom en meng de spinazie met de eieren, nootmuskaat, mosterd, de helft van de knoflook (geperst), paneermeel en kaas. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Rol ca. 5 balletjes p.p. en laat even rusten.
  5. Breng een laagje water met wat zout aan de kook voor de peultjes.
  6. Snij de sjalot fijn (als het een hele grote is voldoet een halve bij 4p) en meng in een kleine kommetje met het zeezout en de wijnazijn. Zet even aan de kant.
  7. Bak de spinazieballetjes aan in olijfolie, 4-5 min rondom bruin.
  8. Verwijder de harde uiteinden van de peultjes en kook in 2-3 minuten beetgaar. Giet af en laat schrikken in koud water.
  9. Hak de peterselie fijn, ook de steeltjes. Meng in een grote slabak met de olijfolie extra vierge, balsamicoazijn, zout, peper en de andere helft van de geperste knoflook. Snij de venkel in dunne plakjes, de bleekselderij in dunne halve maantjes en de tomaatjes doormidden of in vieren. Voeg bij de dressing samen met de kappertjes, peultjes en aardappel.
  10. Spoel de gepekelde sjalot onder koud stromend water tot al het zout is verdwenen. Laat goed uitlekken en meng bij de aardappelsalade. Serveer met de spinazieballetjes.