Skip to main content

Aardappelsalade met radijs en peterseliedressing

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g aardappelen vastkokend
  • 1 bosje(s) radijs

In Huis

  • 4 takje(s) peterselie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 5 el olijfolie
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 el zoute kappertjes
  • 1 tl kristalsuiker
  • 50 g mayonaise
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappelen en snij in stukken.
  2. Kook de aardappels gaar in water met zout en laat daarna afkoelen.
  3. Hak de peterselie fijn.
  4. Maak de dressing. Meng de azijn, olie, peterselie, geperste knoflook, kappertjes, suiker, peper en zout met de staafmixer tot een dressing. Roer de mayonaise erdoor.
  5. Snij de radijs in dunne plakjes.
  6. Meng de aardappelen met de radijs en schep er voorzichtig de dressing door. Bestrooi met wat extra peterselie.
  7. Wijnsuggestie:Picpoul de Pinet - Domaine des Lauriers (Languedoc, Frankrijk) of Barbera Ranuccio - Castelli del Duca (Emilia Romagna, Italie)