Aardappelsalade met radijs en peterseliedressing
Vegetarisch
- Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten
In De Krat
- 400 g aardappelen vastkokend
- 1 bosje(s) radijs
In Huis
- 4 takje(s) peterselie
- 2 el witte wijnazijn
- 5 el olijfolie
- 1 teentje(s) knoflook
- 1 el zoute kappertjes
- 1 tl kristalsuiker
- 50 g mayonaise
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Schil de aardappelen en snij in stukken.
- Kook de aardappels gaar in water met zout en laat daarna afkoelen.
- Hak de peterselie fijn.
- Maak de dressing. Meng de azijn, olie, peterselie, geperste knoflook, kappertjes, suiker, peper en zout met de staafmixer tot een dressing. Roer de mayonaise erdoor.
- Snij de radijs in dunne plakjes.
- Meng de aardappelen met de radijs en schep er voorzichtig de dressing door. Bestrooi met wat extra peterselie.
- Wijnsuggestie:Picpoul de Pinet - Domaine des Lauriers (Languedoc, Frankrijk) of Barbera Ranuccio - Castelli del Duca (Emilia Romagna, Italie)