Skip to main content

Aardappelsalade van Opperdoezer ronde met gegrilde groene asperges en Parmezaan

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Opperdoezer aardappels
  • 600 g Groene asperges
  • 300 g Sperziebonen
  • 6 stuk(s) Eieren
  • 2 stuk(s) Gele paprika
  • 2 el Peterselie
  • 40 g Parmezaanse kaas

In Huis

  • 6 el Olijfolie
  • 3 el Witte wijnazijn
  • 2 el Mosterd
  • 2 el Mayonaise
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • Olijfolie
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan zodat je snel kokend water hebt voor de asperges.
  2. 1. Boen de aardappels schoon en zet op in koud water met zout. Kook in 15-20 minuten gaar.
  3. 2. Doe een flinke laag (kokend) water in een grote pan. Snij ca 2 cm van het uiteinde van de asperges en blancheer 3 minuten. Haal ze met een tang uit het water zodat de boontjes en de eieren er straks in kunnen. Spoel de asperges koud af.
  4. 3. Haal de steeltjes van de boontjes en halveer. Doe in het kokende water van de asperges en voeg de eitjes voorzichtig (!) toe. Kook gaar en halfzacht in 7-8 minuten. Giet af in een vergiet en spoel alles samen goed koud af.
  5. 4. Besmeer de asperges met olie en leg ze in de grillpan. Hussel af en toe om en snij intussen de paprika in dunne reepjes. Hak de krulpeterselie fijn.
  6. 6. Maak een dressing van de olie, witte wijnazijn, mosterd, mayonaise, 1 of 2 el water, peper en zout. Knijp er een klein knoflookteentje boven uit.
  7. 7. Pel de eitjes. Snij de wat afgekoelde aardappels in hapklare stukjes.
  8. 8. Meng de aardappels, boontjes, peterselie, paprika en dressing voorzichtig door elkaar en leg de eieren er, gehalveerd, bovenop. Rasp de Parmezaan eroverheen en serveer met de gegrilde asperges.
  9. <br>Let op: je hebt twee keer boontjes nodig deze week.