Aardappelsalade van Opperdoezer ronde met sperziebonen, gele paprika en oude kaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 30-35 minuten
Aardappelsalade van Opperdoezer Ronde | Recept uit de maaltijdbox

Ingrediënten

In De Krat

  • 700 gram Opperdoezer aardappels
  • 500 gram sperziebonen
  • 8 stuks eieren
  • 1 stuks gele paprika
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 el peterselie
  • 100 gram oude kaas

In Huis

  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 3 el witte wijnazijn
  • 2 el mosterd
  • 2 el mayonaise
  • 1 el water
  • 1 teentje knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Zet een ruime pan water zonder zout op voor de sperziebonen en eieren.
  2. Boen de aardappels schoon en snij in hapklare stukjes. Zet op in koud water met zout. Kook vanaf dat het water kookt in ca. 10 minuten gaar. Giet af.
  3. Verwijder de steeltjes van de boontjes (de puntjes kun je laten zitten) en halveer.
  4. Voeg de boontjes en de eieren voorzichtig (!) toe aan het kokende water. Kook beide 6-8 minuten vanaf dat het water kookt. Giet af in een vergiet en spoel alles goed koud af.
  5. Maak de dressing in een grote saladeschaal. Meng de olijfolie extra vierge, witte wijnazijn, mosterd, mayonaise, water, peper en zout. Pers de knoflook erbij.
  6. Snij de paprika in dunne reepjes. Halveer de cherrytomaatjes. Meng beide door de dressing.
  7. Pel de eieren en halveer. Hak de peterselie grof.
  8. Leg de aardappels en boontjes erbij in de schaal en schep voorzichtig om. Leg de eieren er bovenop. Rasp de oude kaas eroverheen en garneer met de peterselie.