Aardappelsoep met tosti van Reade Jutter

Lunch

  • Totale tijd minuten
Knolselderij preisoep met cannelliniboontjes en landbrood gegratineerd met Wilde Weide kaas | Maaltijdbox recpeten

Ingrediënten

In de box

  • 5 gram peterselie
  • 400 gram Doré aardappelen
  • 8 sneetjes meergranen desem
  • 175 gram Reade Jutter kaas

In Huis

  • 3 tenen knoflook
  • 1000 ml water
  • 2 blokje (voor 500 ml) kippen- of groentebouillon
  • olie om te bakken
  • 1 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Snij de knoflook en peterselie fijn. Schil de aardappels en snij in blokjes van 0,5 cm. Bereid de bouillon voor.
  2. Verwarm olie in een soeppan. Houd een mespunt knoflook apart en fruit de rest tot het lichtbruin kleurt. Voeg de bouillon en aardappelblokjes toe. Laat ca. 15 minuten zachtjes koken.
  3. Snij 2 sneetje brood per persoon. Roer de achtergehouden knoflook door de olijfolie extra vierge en breng op smaak met zout. Bestrijk de sneetjes brood met de knoflookolie. Beleg de helft van de sneetjes met plakjes Reade Jutter kaas. Dek af met de andere helft. Bak in een tosti-ijzer of koekenpan in een beetje olie om en om bruin.
  4. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine glad. Breng op smaak met zout en peper en garneer met de peterselie.
  5. Serveer de soep samen met de tosti’s.