Skip to main content

Aardbeienjam met citroenmelisse

Nagerecht

  • Totale tijd 10-15 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram aardbeien
  • 1 handje citroenmelisse (geknipt)

In Huis

  • 250 gram geleisuiker
  • 2 el citroensap
  • rasp van 1/2 citroen
icon package

Recept stappen

  1. Voeg de aardbeien, suiker, citroensap en de citroenrasp samen in een pannetje en breng aan de kook. Voeg eventueel een scheutje water toe.
  2. Kook 3 minuten op middelhoog vuur.
  3. Roer de citoenmelisse erdoor.
  4. Vul een glazen pot met de jam. Draai de deksel erop.
  5. Vul de jam in een schone pot, tot aan de rand. Draai de deksel normaal dicht en zet even op zijn kop. Zet de pot weer rechtop en laat rustig afkoelen. Maak eventueel geknoeide randen schoon.