Aardpeer cremesoep met gekaramelliseerde ui

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Roodlofsalade met yoghurtdressing, dorade en oven aardappels | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Aardpeer
  • 100 g Belle de Fontenay aardappelen
  • 2 stuk(s) Uien

In Huis

  • 2 el Olie
  • 1 tl Suiker
  • 1 el Balsamicoazijn
  • 50 g Boter
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1500 ml Groentebouillon
  • 100 ml Creme fraiche
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardpeer en de aardappelen en snij in blokjes. Snij 1 ui grof,de andere ui in ringen.
  2. Maak de gekaramelliseerde ui. Bak de uienringen in 2 eetlepels olie tot hij begint te kleuren. Voeg de suiker en azijn toe. Bak verder tot de uien lekker zacht en gekaramelliseerd zijn. Haal van het vuur en zet apart.
  3. Verhit de boter in een soeppan met dikke bodem. Bak de ui en knoflook zachtjes aan. Voeg de aardappel en aardpeer toe en laat zachtjes 20 minuten stoven tot alle groenten zacht zijn. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat nog 20 minuten zachtjes koken. Laat even wat afkoelen. Pureer de soep mbv een staafmixer of keukenmachine en doe hem terug in de pan. Voeg de crème fraîche toe en warm even zachtjes door. Niet meer aan de kook brengen. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Serveer de soep in kommen met een schepje gekaramelliseerde ui.