Skip to main content

Aardpeerchips

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Aardpeer

In Huis

  • 1 el Olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. 2. Boen de aardperen schoon maar laat de schil eraan zitten. Snij de aardperen met behulp van een scherp mes of kaasschaaf in zo dun mogelijke plakjes. Doe in een kom en hussel met de olijfolie zodat alles goed bedekt is.
  3. 3. Spreid uit op een bakplaat met bakpapier en schuif in de voorverwarmde oven. Hou in de gaten, ze kunnen snel verbranden. Hussel ze na ca. 10 minuten om met behulp van een spatel. Na ca. 20-25 minuten moeten ze mooi bruin zijn geworden.
  4. 4. Haal de aardpeerchips uit de oven en laat ze afkoelen, dan worden ze knapperiger. Bestrooi met wat zout naar smaak.