Skip to main content

Aardpeersoep met gekarameliseerde banaansjalotjes en amandelschaafsel

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten
Gemakskrat Vega Voorlopig Komt Een Nwe

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram aardpeer
  • 1 stuks aardappelen
  • 1 stuks prei
  • 1 teen knoflook
  • 4 stukjes banaansjalot
  • 4 stuks ciabatta bruin meerzaden

In Huis

  • 1 stuks ui
  • 70 gram boter
  • 10 draadjes saffraan (optioneel)
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 el bruine suiker
  • 4 el balsamicoazijn
  • 150 ml slagroom (optioneel)
  • 4 el amandelschaafsel
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de over voor op 180 graden.
  2. Schil de aardperen en de aardappel en snij in blokjes. Hak de ui en knoflook grof. Snij de prei in ringen en was goed.
  3. Smelt 50 gram (bij 4p) van de boter in een soeppan met dikke bodem en bak de ui, prei en knoflook 5 minuten aan. Doe de aardperen, aardappel en saffraan (optioneel) erbij en schep goed door. Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat zachtjes 25 minuten koken totdat de aardperen en aardappel helemaal gaar zijn.
  4. Maak in de tussentijd de gekarameliseerde banaansjalotjes. Pel de banaansjalotjes en snij in ringen. Smelt de rest van de boter in een koekenpan. Bak de banaansjalotjes aan totdat ze zacht beginnen te worden. Voeg de suiker toe en roer goed door. Voeg de balsamico toe en roer weer door. Laat verder karameliseren totdat je een kleverige stroop om de banaansjalot ziet verschijnen. Let op dat het niet verbrandt, dan wordt het bitter.
  5. Bak in de ciabatta's af in 8 min.
  6. Pureer de soep in de keukenmachine, de blender of met de staafmixer. Doe hem terug in de pan, voeg de room (optioneel) toe, breng weer aan de kook en breng op smaak met peper en zout.
  7. Schep de soep in 4 borden of kommen en schep er wat banaansjalotjes op. Bestrooi met wat amandelschaafsel.
  8. Serveer met de ciabatta.