Skip to main content

Aardpeersoep met gekarameliseerde sjalotjes en amandelschaafsel

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Aardpeer
  • 1 stuk(s) Aardappelen
  • 1 stuk(s) Prei
  • 6 stukje(s) Sjalot
  • 4 el Amandelschaafsel

In Huis

  • 1 stuk(s) Ui
  • 70 g Boter
  • 1 teen Knoflook
  • 10 draadje(s) Saffraan
  • 750 ml Groentebouillon
  • 1 el Bruine suiker
  • 4 el Balsamicoazijn
  • 150 ml Slagroom
  • Brood
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Schil de aardperen en de aardappel en snij in blokjes. Hak de ui grof. Snij de prei in ringen en was goed.
  2. 2. Smelt 50 g van de boter in een soeppan met dikke bodem en bak de ui, prei en knoflook 5 minuten aan. Doe er de aardperen en saffraan bij en schep goed door. Giet er de groentebouillon bij en breng aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat zachtjes 25 minuten koken totdat de aardperen en aardappel helemaal gaar zijn.
  3. 3. Maak in de tussentijd de gekarameliseerde sjalotjes. Pel de sjalotjes en snij in ringen. Smelt de rest van de boter in een koekenpan. Bak de sjalotjes aan totdat ze zacht beginnen te worden. Voeg de suiker toe en roer goed door. Voeg de balsamico toe en roer weer door. Laat verder karameliseren totdat je een kleverige stroop om de sjalot ziet verschijnen. Let op dat het niet verbrandt, dan wordt het bitter.
  4. 4. Pureer de soep in de keukenmachine, de blender of met de staafmixer. Doe hem terug in de pan, voeg de room toe, breng weer aan de kook en breng op smaak met peper en zout.
  5. 5. Schep de soep in 4 borden of kommen en schep er wat sjalotjes op. Bestrooi met wat amandelschaafsel.
  6. Serveer met wat brood.