Skip to main content

Adukibonensoep met mosterdbladpesto en Turks brood

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 3 stengels bleekselderij
  • 200 gram peen
  • 2 stuks prei
  • 2 stuks sjalot
  • 1 blikje tomatenstukjes
  • 2 blikjes adukibonen
  • 20 gram pijnboompitten
  • 1 stuks bloedsinaasappel
  • 1 stuks Turks brood
  • 80 gram mosterdblad

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • om te bakken olie
  • 500 ml water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 teen knoflook
  • 60 ml (milde) olijfolie
icon package

Recept stappen

  1. Snij de bleekselderij en de peen in kleine stukjes en de prei in dunne ringen.
  2. Snipper de sjalot en hak de helft van de knoflook fijn. Verhit olie in een grote soeppan met dikke bodem en fruit de groenten, sjalot en knoflook zachtjes aan.
  3. Voeg wanneer de sjalot glazig is de tomatenstukjes toe en laat het geheel 15-20 min (of langer) op middelhoog vuur met deksel op de pan zachtjes stoven. Hoe langer, hoe smaakvoller. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden om straks het brood even op te piepen.
  5. Laat de adukibonen uitlekken en voeg bij de groenten samen met het water en het bouillonblokje. Breng de soep al roerend aan de kook en laat nog 10 min zachtjes doorkoken. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is.
  6. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Pas op: ze kunnen snel aanbranden!
  7. Snij de bloedsinaasappel in plakken en snij de schil eraf. Snij het vruchtvlees in kleine stukjes.
  8. Piep het Turks brood 4 min op in de oven.
  9. Hak de knoflook grof. Pureer het mosterdblad samen met de pijnboompitten, knoflook en de (milde) olijfolie tot een pesto. Breng op smaak met peper en zout en roer de sinaasappel erdoor.
  10. Serveer de soep met de pesto en het brood. De pesto is bedoeld voor in de soep, maar natuurlijk ook heel lekker op het brood!