Adukibonensoep met waterkers-sinaasappelpesto en ciabatta

Vegan

  • Totale tijd 40 minuten
Adukibonensoep met waterkerspesto en ciabatta | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 3 stengels bleekselderij
  • 200 gram peen
  • 1 stuks prei
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 30 gram zonnebloempitten
  • 1 stuks sinaasappel
  • 100 gram waterkers
  • 2 blik adukibonen
  • 1 brood ciabatta

In Huis

  • 2 teen knoflook
  • om te bakken olie
  • 1 teentje knoflook voor de pesto
  • 60 ml (milde) olijfolie
  • 500 ml kokend water
  • 1 blokje groentebouillon
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui en hak de helft van de knoflook fijn. Verhit olie in een grote soeppan met dikke bodem en fruit zachtjes aan. Snij de bleekselderij en peen in kleine stukjes, voeg toe. Snij de prei in dunne ringen, bak even mee.
  2. Voeg de tomatenstukjes toe en laat het geheel minimaal 10 minuten (hoe langer, hoe smaakvoller) op middelhoog vuur met deksel op de pan zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden om het brood af te bakken. Zet de waterkoker aan voor de bouillon.
  4. Maak de pesto: rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan. Pas op: ze kunnen snel aanbranden! Laat even afkoelen. Verwijder de schil van de sinaasappel en snij het vruchtvlees in kleine stukjes. Hak de knoflook grof. Pureer de waterkers samen met de zonnebloempitten, knoflook en de (milde) olijfolie tot een pesto. Breng op smaak met peper en zout en roer de sinaasappelstukjes erdoor.
  5. Laat de adukibonen uitlekken en voeg bij de groenten samen met het kokende water en het bouillonblokje.
  6. Breng de soep al roerend aan de kook en laat nog 10 minuten zachtjes doorkoken. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is.
  7. Bak het brood 6-8 minuten af.
  8. Serveer de soep met de pesto en het brood. De pesto is bedoeld voor in de soep, maar natuurlijk ook heel lekker op het brood!