Skip to main content

Adukibonensoep met waterkerspesto en brood

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 3 stengel(s) Bleekselderij
  • 250 g Winterpeen
  • 2 stuk(s) Prei
  • 2 stuk(s) Uien
  • 75 g Waterkers
  • naar smaak Brood

In Huis

  • 3 teentje(s) Knoflook
  • 1 blikje(s) Tomatenblokjes
  • 2 blikje(s) Adukibonen
  • 500 ml Water
  • 1 blokje(s) Groentebouillon
  • 50 g Pijnboompitten
  • 1 teentje(s) Knoflook voor de pesto
  • 50 ml Olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak Peper en zout
  • om te bakken Olie
icon package

Recept stappen

  1. Snij de bleekselderij en de peen in kleine blokjes en de prei in dunne ringen. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  2. Verhit olie in een grote soeppan met dikke bodem en fruit de groenten, ui en knoflook zachtjes aan. Wanneer de uien glazig zijn, voeg je de tomatenblokjes toe en laat het geheel 15-20 minuten of langer op middelhoog vuur met deksel op de pan zachtjes stoven. Hoe langer, hoe smaakvoller. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Roer dan de adukibonen er door samen met het water en het bouillonblokje. Breng de soep al roerend aan de kook en laat nog 10 minuten zachtjes doorkoken. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep je te dik lijkt.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden om de baguette straks in te bakken (circa 5 minuten).
  5. Rooster ondertussen de pijnboonpitjes in een droge koekenpan. Dit gaat snel, dus let op dat ze niet aanbranden.
  6. Was de mosterdsla en pureer deze inclusief steeltjes samen met de pijnboonpitten,een fijngehakt klein teentje knoflook en de olijfolie tot een pesto. Breng op smaak met zout.
  7. Snij de bloedsinaasappel in 2 of 3 dunne plakken en vervolgens in kleine blokjes. Meng de sinaasappelblokjes door de pesto en laat het minimaal 15 min marineren. Hierdoor trekken de smaken goed door elkaar.
  8. Serveer de soep met de pesto en de baguette. De pesto is bedoeld voor in de soep, maar natuurlijk ook heel lekker op het brood!