Albondigas (Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus)
- Totale tijd minuten
![Dekrat Header](https://dekrat.imgix.net/uploads/images/recipes/DeKrat-Header.jpg?auto=compress%2Cformat&crop=focalpoint&fit=crop&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=480&q=50&w=960&s=f6dac602b51c2095d1ef348cdb4237d3)
Ingrediënten
In de box
- 500 g Gehakt
- 1 stuk(s) Boterham
- 1 stuk(s) Eieren
- 2 tl Gedroogde oregano
- 3 teentje(s) Knoflook
- om te bakken Olijfolie
- 400 g Gepelde tomaten
- 4 tl Paprikapoeder
- 2 el Platte peterselie
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Meng het gehakt met 1 teentje knoflook, oregano, de broodkruimels en het ei. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote braadpan en bak hierin de gehaktballetjes in ca. 10 minuten om en om bruin.
- Voeg dan de 2 overgebleven teentjes knoflook bij het braadvet en laat even zachtjes meebakken. Pureer de gepelde tomaten met een staafmixer.
- Schenk het tomatensap bij de gehaktballetjes. Voeg het paprikapoeder en de peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout en laat ca. 20 minuten zachtjes pruttelen.
- Serveer warm met wat brood en eventueel andere tapas.