Albondigas (Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus)

  • Totale tijd minuten
Dekrat Header

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 500 g Gehakt
  • 1 stuk(s) Boterham
  • 1 stuk(s) Eieren
  • 2 tl Gedroogde oregano
  • 3 teentje(s) Knoflook
  • om te bakken Olijfolie
  • 400 g Gepelde tomaten
  • 4 tl Paprikapoeder
  • 2 el Platte peterselie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Meng het gehakt met 1 teentje knoflook, oregano, de broodkruimels en het ei. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een grote braadpan en bak hierin de gehaktballetjes in ca. 10 minuten om en om bruin.
  3. Voeg dan de 2 overgebleven teentjes knoflook bij het braadvet en laat even zachtjes meebakken. Pureer de gepelde tomaten met een staafmixer.
  4. Schenk het tomatensap bij de gehaktballetjes. Voeg het paprikapoeder en de peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout en laat ca. 20 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Serveer warm met wat brood en eventueel andere tapas.