Aloo samosa’s: vegetarische Indiase pasteitjes met aardappel

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Crisp 2024 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 250 gram Nicola aardappels
  • 1 stuks peen
  • 1 tl gember
  • 5 gram koriander

In Huis

  • 250 gram witte tarwebloem
  • 0.5 tl zout
  • 1 tl kurkuma
  • 60 ml water
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el garam massala
icon package

Recept stappen

  1. Meng in een grote mengkom de bloem, zout en kurkuma. Voeg het water en de olie toe. Meng tot een soepel deeg (met een deeghaak). Als het deeg te droog is, voeg druppel voor druppel water toe.
  2. Vorm een bal van het deeg. Dek af met een theedoek en zet weg.
  3. Zet de waterkoker aan (of gebruik straks de Quooker).
  4. Schil de aardappels en snij samen met de peen in kleine blokjes van ca. 0,5 cm. Zet onder kokend water met wat zout en kook afgedekt gaar.
  5. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  6. Verhit olie in een koekenpan. Voeg de garam massala toe en bak kort. Rasp de gember en voeg toe samen met de aardappel- en wortelblokjes. Bak enkele minuten mee.
  7. Snij de koriander fijn. Voeg toe aan de pan en breng op smaak met peper en zout.
  8. Verdeel het deeg in 5 balletjes. Rol de deelballetjes uit tot cirkels. Verdeel de vulling op de onderste helft. Laat circa 1,5 centimeter van de rand vrij voor het vouwen.
  9. Vouw de samosa’s dicht en druk de randen goed aan. Leg de samosa’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 15-20 minuten goudbruin.