Ambachtelijke slavink (de lekkerste van Nederland) met blote billetjes in het gras

Varken

  • Totale tijd minuten
Ambachtelijke slavink (de lekkerste van Nederland) met blote billetjes in het gras | Maaltijdbox recepten

Ingredi├źnten

In De Krat

  • 4 stuks slavink
  • 1 kilo Agria aardappels
  • 500 gram snijbonen
  • 2 el bonenkruid
  • 1 blik witte bonen
  • 2 stuks lente-ui

In Huis

  • olie om te bakken
  • 50 gram boter
  • 2 el mosterd
icon package

Recept stappen

  1. NB. Haal het vlees als het lukt eerder uit de koeling om te chambreren.
  2. Schil de aardappels, snij in gelijke stukken en zet op in een laagje gezouten water. Breng aan de kook en kook in 15-20 minuten gaar.
  3. Zet ook een pan met een laagje water op voor de snijbonen.
  4. Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak daarin de slavinken zachtjes rondom bruin en gaar in ca. 15 minuten. Gaat het te hard, voeg dan een scheutje water toe.
  5. Verwijder de steeltjes van de snijbonen en snij ze in stukjes van ca. 2 cm. Kook beetgaar in 6-8 minuten vanaf dat het water weer kookt. Spoel kort koud af, dan behouden ze een mooie kleur.
  6. Ris het bonenkruid en snij fijn. Giet de witte bonen af.
  7. Verwarm ze zachtjes in een steelpannetje met het bonenkruid en de helft (!) van de boter. Giet de aardappels af maar bewaar wat kookvocht! Stamp de aardappels fijn met de andere helft van de boter en net zoveel melk en/of kookvocht tot je een smeuïge puree hebt. Breng goed op smaak met peper, zout en de mosterd.
  8. Snij de lente-ui (incl. het meeste van het groen) in ringetjes. Schep de lente-ui, snijbonen en witte bonen door de stamppot.
  9. Serveer de blote billetjes in het gras met de slavinken. Maak eventueel wat jus door het aanbaksel los te koken met een scheutje water.