Ambachtelijke slavinken met gebakken aardappeltjes en sla

Varken, Snel klaar

  • Totale tijd 35 minuten
Slavinken met aardappels en sla | Maaltijdboxen recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram Frieslander aardappels
  • 4 stuks slavink
  • 1 zakje babyleaf slamix
  • 150 ml Bulgaarse yoghurt
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 2 stuks trostomaat

In Huis

  • olie om te bakken
  • 400 ml water
  • 1 stuks (groente)bouillon blokje
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 2 tl mosterd
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 tl honing
  • 1 teen knoflook
  • naar smaak mayonaise (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven op 220 graden. Schrob de aardappelen schoon. Snij in stukken. Hussel in een mengkom met flink olie, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster bruin en gaar in 25-30 minuten.
  2. Verwarm in een braad- of hapjespan een klontje boter. Bak de slavinken rondom bruin. Voeg het water toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Laat met de deksel erop ca. 10 minuten sudderen tot de slavinken gaar zijn.
  3. Maak in een slakom de dressing. Hak de peterselie fijn. Meng met de olijfolie extra vierge, mosterd, azijn, yoghurt en honing. Pers de knoflook erbij en breng op smaak met peper en zout.
  4. Snipper de banaansjalot en snij de cherrytomaatjes door de helft, de grotere exemplaren in vieren. Snij de trostomaat in blokjes. Voeg alles toe aan de dressing. Mix voordat je het eten op tafel zet het zakje sla er nog door.
  5. Serveer de slavinken met het slaatje, de geroosterde aardappelen en optioneel wat mayonaise.