Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Andijvie artisjokkenharten dip

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 1 brood Pain Gris
  • 200 gram feta
  • 400 gram andijvie
  • 1 bol mozzarella

In Huis

  • 180 gram artisjokkenharten uit een pot
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram mayonaise
  • kneepje citroensap (mag uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Besprenkel het brood met water en bak n 10-13 minuten af.
  3. Kook water in een ruime pan, voeg 2 tl zout toe. Blancheer de andijvie 3 minuten in het gezouten water. Laat uitdampen en druk er zo veel mogelijk vocht uit. Snij grof.
  4. Snij de knoflook fijn.
  5. Meng de artisjokken, knoflook, mayonaise, feta, de helft van de mozzarella en het citroensap door de andijvie. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Verdeel het mengsel over een ovenschaal. Verdeel er de rest van de mozzarella over en zet 30 minuten in de oven.
  7. Serveer met het brood.