Andijvie artisjokkenharten dip
Vegetarisch
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 1 brood Pain Gris
- 200 gram feta
- 400 gram andijvie
- 1 bol mozzarella
In Huis
- 180 gram artisjokkenharten uit een pot
- 1 teentje knoflook
- 150 gram mayonaise
- kneepje citroensap (mag uit een flesje)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Besprenkel het brood met water en bak n 10-13 minuten af.
- Kook water in een ruime pan, voeg 2 tl zout toe. Blancheer de andijvie 3 minuten in het gezouten water. Laat uitdampen en druk er zo veel mogelijk vocht uit. Snij grof.
- Snij de knoflook fijn.
- Meng de artisjokken, knoflook, mayonaise, feta, de helft van de mozzarella en het citroensap door de andijvie. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel het mengsel over een ovenschaal. Verdeel er de rest van de mozzarella over en zet 30 minuten in de oven.
- Serveer met het brood.