Andijvie-makreel stamppot
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) Makreel
- 750 g Aardappelen
- 250 g Andijvie
In Huis
- 10 stuk(s) Augurk
- 125 ml Melk (warm)
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Haal het vel van de makreel en haal de vis van de graat. Controleer de makreel op achtergebleven graatjes en trek in plukken.
- Kook de aardappels in gezouten water in 20 minuten gaar. Giet ze af en stoom ze droog.
- Snijd de andijvie in dunne repen. Snijd de augurkjes in plakjes. Pureer de aardappels. Klop de warm gemaakte melk door de puree.
- Schep de cornichons, de andijvie en de makreel door de luchtige puree en breng de stamppot op smaak met zout en versgemalen peper.
- Je kan de andijvie ook vervangen door de snijbiet. Stoom de stelen van de snijbiet dan even apart boven de aardappels en roer daarna met het rauwe blad door de aardappelpuree.