Andijvie-makreel stamppot

Vis

  • Totale tijd 30 minuten
Ricotta citroen pannenkoekjes | Maaltijdboxen recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Makreel
  • 750 g Aardappelen
  • 250 g Andijvie

In Huis

  • 10 stuk(s) Augurk
  • 125 ml Melk (warm)
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Haal het vel van de makreel en haal de vis van de graat. Controleer de makreel op achtergebleven graatjes en trek in plukken.
  2. Kook de aardappels in gezouten water in 20 minuten gaar. Giet ze af en stoom ze droog.
  3. Snijd de andijvie in dunne repen. Snijd de augurkjes in plakjes. Pureer de aardappels. Klop de warm gemaakte melk door de puree.
  4. Schep de cornichons, de andijvie en de makreel door de luchtige puree en breng de stamppot op smaak met zout en versgemalen peper.
  5. Je kan de andijvie ook vervangen door de snijbiet. Stoom de stelen van de snijbiet dan even apart boven de aardappels en roer daarna met het rauwe blad door de aardappelpuree.