Andijvie met creme fraiche en kappertjes

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Viskoekjes met yacon-peensalade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 krop(pen) andijvie

In Huis

  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje(s) geperste knoflook
  • 2 el kappertjes
  • 125 ml creme fraiche
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwijder de grote buitenste bladeren van de krop andijvie. Snijd de onderkant van de krop, maak de bladeren los van het hart en was al het zand weg.
  2. Verhit de olie in een hapjespan, voeg de knoflook toe en roer het andijvieblad erdoor. Schep de andijvie op matig hoog vuur regelmatig om tot het blad geslonken en goudgeel is. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
  3. Draai het vuur laag en roer de kappertjes en crème fraîche erdoor. Stoof de andijvie nog enkele minuten tot de groente beetgaar is.
  4. Serveer de andijvie.