Skip to main content

Andijvie-pastinaakstamppot met rozemarijn tomaatjes, blauwe kaas en walnoten

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Pastinaak
  • 800 g Aardappelen kruimig
  • 2 stuk(s) Andijvie
  • 1 het hart Bleekselderij
  • 2 tl Rozemarijn
  • 1 blikje(s) Cherrytomaatjes
  • 150 g Geiten-blauwschimmelkaas
  • 100 g Walnoten

In Huis

  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 3 el Olijfolie
  • 1 scheutje(s) Melk
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Schil de pastinaak en de aardappels en snij in gelijke stukken. Zet op in water met zout en kook gaar in circa 20-25 minuten.
  2. 2. Snij de andijvie in dunne reepjes en was met behulp van een slacentrifuge. Snij het binnenste deel van de bleekselderij stronk (het hart) heel fijn, neem naar smaak meer of minder van het hart.
  3. 3. Hak de rozemarijn en de knoflook fijn en zet in een klein steelpannetje op met de olie; zachtjes zodat de knoflook niet verbrandt, dan wordt hij bitter. Zeef de tomaatjes (en vang eventueel het sap op voor een soep). Spoel ze af, doe ze bij de olie en warm even rustig door. Draai het vuur uit en dek af tot gebruik.
  4. 4. Verkruimel de blauwschimmelkaas en hak de walnoten grof.
  5. 5. Stamp de aardappels en de pastinaak tot een grove puree met een scheutje melk en ongeveer de helft van de blauwe kaas. Breng op smaak met wat peper en zout en roer de andijvie en de bleekselderij er doorheen terwijl het op een laag pitje staat - dan slinkt het wat en wordt mengen makkelijker.
  6. 6. Doe de rozemarijntomaatjes, de rest van de kaas en de walnoten in schaaltjes en zet op tafel. (Je kan de walnoten nog even kort roosteren in een droge koekenpan, dat maakt ze extra lekker, maar is zeker niet noodzakelijk).
  7. 7. Serveer de stamppot en laat iedereen er naar smaak kaas, tomaat en walnoot bij doen.