Andijvie-roodlofstamp met kiprookworst en rozemarijnvinaigrette

Kip

  • Totale tijd 40 minuten
andijvie roodlofstampot met kiprookworst en rozemarijnvinaigrette | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1200 gram Doré aardappelen
  • 4 stuks kiprookworst
  • 1 stuks rode ui
  • 400 gram andijvie
  • 2 stronkjes roodlof
  • 3 tl rozemarijnnaaldjes (gehakt)

In Huis

  • boter om te bakken
  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 el (milde) olijfolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 tl honing
  • 1 scheut melk
  • 1 el mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappelen, snij in gelijke stukken en zet op in een laagje gezouten water. Kook gaar in ca. 15 minuten.
  2. Verwarm de rookworst in de verpakking in een pannetje met water in ca. 20 minuten. Zorg dat het water niet gaat koken.
  3. Snij de rode ui in halve ringen. Verwarm een klont boter en wat olie in een kleine koekenpan. Bak de uien daarin aan. Voeg zout en peper toe. Draai het vuur zacht en laat een beetje karamelliseren en zacht worden.
  4. Snij de andijvie in reepjes. Was met behulp van een slacentrifuge. Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes.
  5. Maak de rozemarijnvinaigrette: hak de rozemarijnnaaldjes en knoflook fijn. Bak op zacht vuur een paar minuutjes in een klein steelpannetje met de (milde) olijfolie. Blijf roeren zodat de knoflook niet verbrandt. Voeg na ca. 2 minuten de azijn en honing toe. Roer goed door en zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Stamp de aardappels met een flinke scheut melk en een flinke klont boter tot een vrij natte puree, zodat het makkelijker is de andijvie erdoor te roeren. Breng op smaak met de mosterd, peper, zout.
  7. Roer de uien incl. braadvet door de puree en roer daarna de andijvie en roodlof door de puree. Zet de pan terug op heel laag vuur met de deksel erop zodat de andijvie wat kan slinken en de stamppot weer wat opwarmt. Roer het hierna nog een keer goed door.
  8. Serveer de andijvie-roodlofstamp met de rozemarijnvinaigrette en de rookworst.