Andijvie-roodlofstamp met rookworst en gekaramelliseerde ui

Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Andijvie roodlofstamp met rookworst en gekarameliseerde ui | Maaltijdbox recepten

Ingredi├źnten

In De Krat

  • 1200 gram Frieslander aardappelen
  • 300 gram pastinaak
  • 4 stuks rookworst
  • 1 stuks rode ui
  • 500 gram andijvie
  • 2 stuks roodlof
  • 2 tl rozemarijnnaaldjes (gehalt)

In Huis

  • klont boter en olie om te bakken
  • 1 teentjes knoflook
  • scheut melk
  • 1 el mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappelen en pastinaak, snij in gelijke stukken en zet op in een laagje gezouten water. Kook gaar in ca. 15 minuten.
  2. Verwarm de rookworst in de verpakking in een pannetje met warm water in ca. 20 minuten. Zorg dat het water niet gaat koken.
  3. Snij de rode ui in dunne halve ringen. Verwarm een flinke klont boter en wat olie in een kleine koekenpan. Fruit de ui zachtjes. Voeg zout en peper toe. Laat een beetje karamelliseren en zacht worden.
  4. Snij de andijvie in reepjes. Was met behulp van een slacentrifuge. Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes.
  5. Hak de rozemarijnnaaldjes en knoflook fijn. Voeg bij de ui en bak zachtjes verder.
  6. Giet de aardappels en pastinaak af (bewaar wat kookvocht). Stamp tot puree met een flinke scheut melk, de mosterd, peper en zout. Roer de andijvie en roodlof er doorheen terwijl het op een laag pitje staat. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïg te maken.
  7. Serveer de andijvie-roodlofstamp met de gekaramelliseerde ui en rookworst.