Skip to main content

Andijvie stamppot met gehaktbal en spekjes

Rund, Varken

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Aardappelen
  • 400 g Knolselderij
  • 1 krop(pen) Andijvie
  • 150 g Spekjes
  • 4 stuk(s) Kalfsgehaktbal

In Huis

  • 200 ml Melk
  • optioneel Boter (klontje)
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Schil de aardappels en de knolselderij en snij in stukken. Kook ze in een kleine laag water gaar in ca. 20 minuten. Laat even goed uitstomen en maak er een smeuïge puree van met de melk en eventueel een klontje boter.
  2. 2. Bak intussen de spekjes in een droge koekenpan uit totdat ze krokant en bruin zijn.
  3. 3. Bak de gehaktballen zachtjes gaar en zet op het laatst het vuur hoog om ze mooi bruin te bakken.
  4. 4. Blus af met een beetje water en maak daarmee de aanbaksels los zodat je wat jus hebt.
  5. 5. Snij de andijvie in dunne repen en was in een slacentrifuge.
  6. 6. Meng de reepjes andijvie en de spekjes door de puree en warm nog even goed door.
  7. 7. Dien de andijviestamppot op met de gehaktballen en de jus.